Πατρα, μια πολη μαγικη…

H τρίτη, σε μέγεθος, πόλη της Ελλάδας με πληθυσμό που ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους, πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, αποτελεί το μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας. Η Πάτρα, μια εντυπωσιακή παραθαλάσσια πόλη, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με φιλόξενους κατοίκους, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση, προκαλεί τον επισκέπτη να ζήσει στους ρυθμούς της, να την ανακαλύψει και να επιστρέψει ξανά. Οι βόλτες στο λιμάνι, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, οι πανέμορφες παραλίες σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, το κέφι που κρατάει μέχρι το πρωί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα θέλετε να τη γυρίσετε από τη μια άκρη στην άλλη για να νιώσετε τελικά σαν να είστε στο σπίτι σας. Σε μια πόλη που μοιάζει με απέραντο μουσείο αξίζει μια βόλτα στο Φάρο, που αποτελεί σύμβολο για την Πάτρα, αλλά και στο Κάστρο του Ρίου, ένα από τα ομορφότερα της Πελοποννήσου, μια επίσκεψη στα μουσεία της πόλης, αλλά και στην επιβλητική γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

H Πάτρα φημίζεται για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Τόσο το ΔΗΠΕΘΕ της, όσο και το Διεθνές Φεστιβάλ είναι σημαντικοί πολιτιστικοί θεσμοί, που με την ποιότητα των παραγωγών τους κάνουν την πόλη να ξεχωρίζει στον πανελλήνιο πολιτιστικό χάρτη.

Φημίζεται όμως και για την αγορά της. Το shopping στην Πάτρα θα σας ανταμείψει, καθώς μια βόλτα στα καταστήματά της θα σας πείσει ότι η Πάτρα στέκεται αντάξια, με άνεση, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις και παρακολουθεί την εξέλιξη της μόδας. Ζωντανή, λαμπερή, κεφάτη, γεμάτη κόσμο όλο το εικοσιτετράωρο κάνει τον επισκέπτη να νιώσει κοσμοπολίτης.

Φωτογραφιεσ